MIJN VERHAAL

HOE HET BEGON

Binnen de textielindustrie wordt ongelooflijk veel materiaal verspild en over-geproduceerd, iets waar ik tijdens mijn studieperiode aan de opleiding Technische Commerciële Textielkunde regelmatig mee geconfronteerd werd. Deze ‘Fast Fashion’ is een bedreiging voor zowel het milieu als voor de arbeiders die binnen deze sector werkzaam zijn. 

Mijn onvrede over de grote hoeveelheid textiel dat wordt verspild en de erbarmelijke omstandigheden waaronder textielarbeiders werken heeft de missie en visie van Old to Gold bepaald. Ook mijn passie voor het maken en creëren van nieuwe, mooie producten, het liefst van oude grondstoffen, heeft een bijdrage geleverd aan de start van Old to Gold. Mijn persoonlijke interesses in mode en textiel maakten mijn verhaal compleet. Met als resultaat de opening van mijn atelier op 16 juli 2017.

Elke dag werk ik met heel veel passie en liefde aan unieke producten die worden gemaakt van prachtige geleefde materialen met een bijzonder verhaal. Iedere tas wordt handgemaakt met heel veel aandacht en precisie in mijn knusse atelier in Rossum. 

MISSIE & VISIE

Oude materialen niet zien als afval, maar juist hergebruiken als nieuwe grondstof voor een bijzonder product. Dat is de kracht die schuilgaat achter het unieke concept van Old to Gold. Zo werken we samen aan een wereld waarin textielafval en sociale onrechtvaardigheid niet langer bestaan.

Geen leren huiden nieuw uit de looierij, waarvoor liters water en chemicaliën worden verspild. Geen nieuwe voeringstoffen die worden geproduceerd in landen waar fatsoenlijke arbeidsomstandigheden gemakkelijk worden omzeild. Bij Old to Gold draait alles om het leveren van een bijdrage aan een duurzame wereld en voorkomen dat kwalitatief hoogwaardig en goed bruikbaar (textiel) materiaal met een bijzonder en persoonlijk verhaal bij het afval terecht komt.

Daarom verwerk ik geliefde kledingstukken als voering in tas die wordt gemaakt van hergebruikt leer en recycle ik al het restmateriaal in diverse accessoires. Zo is duurzaamheid verwerkt tot in iedere vezel van het product én kun jij jouw bijzondere herinnering letterlijk iedere dag bij je dragen!

MATERIALEN

Geleefd. Gebruikt. Geliefd. De basisregel voor een geschikte materiaalselectie.

Iedere tas wordt gemaakt van hergebruikt leer, voor een geleefde en duurzame twist aan ieder product. Diezelfde tas wordt gevoerd met een speciaal kledingstuk dat jijzelf aan kunt leveren. Elk materiaal vertelt haar eigen verhaal. 

Het leer waarmee gewerkt wordt is altijd afkomstig van overblijfselen, snijresten of afvalstukken. Er is één simpele regel: het materiaal wordt pas gebruikt, wanneer het door een andere partij als afval wordt gezien. Het leer kan afkomstig zijn van afgekeurde proefsample of het is een oud meubelstuk of autobekleding geweest. De voorraad zal hierdoor altijd wisselen. Laat je verrassen! 

De stof die wordt gebruikt voor de voering van de tas is afkomstig van jouw eigen bijzondere kledingstuk. Je trouwjurk, de eerste babykleertjes of gewoon je lievelingsbroek, in overleg is alles mogelijk! Vrijwel ieder kledingstuk kan getransformeerd worden in een stevige voering vanwege de speciaal ontwikkelde productietechniek van Old to Gold. 

CONTACT

Hamsweg 1

7596 MV Rossum (OV)

info@oldtogold.nl

+31 (0)6 81 092 382

Copyright © 2018 Old to Gold. All rights reserved.